Wie is Voed je Vitaal

Voedjevitaal is expert op het gebied van voedingsadvies.

Joep Mathot is begin jaren 90 begonnen met Praktijk Mathot, van hieruit beoefent Joep zijn vak uit van fysiotherapeut. Echter, dankzij een algemene nieuwsgierigheid, naar gezondheid in de meest brede zin en cliënten die steeds meer en vagere klachten vertoonden, is Joep zich gaan verdiepen in bredere gezondheidskwesties. Praktijk Mathot is hierdoor al ruim 18 jaar gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde!

Al snel kwam het inzicht dat er een duidelijke relatie is tussen je gezondheid en je darmen. De darmen zijn één van de belangrijkste organen, wanneer die niet goed werkt kan je gezondheid hard achteruit gaan. Voeding is van grote invloed op je darmen, waar goede voeding ervoor zorgt dat het darmstelsel optimaal kan functioneren, kan slechte voeding juist het tegenovergestelde bereiken. Goede voeding is de basis voor elk mens en de basis voor elk gezond mens. Naast ”slechte” voeding hebben de darmen ook flink te lijden onder medicatiegebruik!

Joep Mathot heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een expert op het gebied van leefstijlgeneeskunde. Adviezen met een wetenschappelijke onderbouwing. Hij gaat namelijk om het kijken naar het individu, ieder mens is anders en ieder mens heeft iets anders nodig. Door wetenschappelijk onderzoek toe te passen op individueel persoon worden uw persoonlijke voedingswensen te achterhalen. Het gaat hierbij primair om het behouden van uw gezondheid en niet om het behandelen van een ziekte.

 

Even een leuk weetje:

Het behouden van gezondheid wordt steeds belangrijker. Na 2019 is de helft van Nederland 50 plusser. En deze 50-plussers willen ook graag gezond ouder worden. Hiervoor is een gezonde leefstijl van groot belang. Een gezonde leefstijl voorkomt ziekten, hierdoor kunt u langer van het leven genieten en dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat toch? En dat de ziektekosten hiermee ook nog eens laag worden gehouden, dat is alleen maar mooi meegenomen.

Ook af van uw darmklachten? Vraag een intakegesprek aan bij Joep Mathot.