Nutriëntentekort

Wij ondersteunen bij essentiële voedingsstoffen voor een gezond lichaam.

Nutriënten zijn essentiële voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Wij krijgen deze nutriënten het meeste binnen via een dieet, maar doordat men steeds minder tijd neemt om een goed voedingspatroon te hanteren wordt het steeds moeilijker om deze voedingsstoffen binnen te krijgen en kan er dus een nutriëntentekort ontstaan.

Wat zijn nutriënten?

Wij onderscheiden nutriënten in 4 categorieën: vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren. Ons typische moderne dieet mist echter verscheidene zeer belangrijke nutriënten van deze categorieën. Hieronder worden de meest voorkomende nutriëntentekorten beschreven.

IJzertekort

IJzer is een essentieel mineraal. Het is een belangrijk omdat het zich bindt aan hemoglobine en het vervoert zuurstof naar de cellen. Het gebrek aan ijzer is één van de vaakst voorkomende nutriëntentekorten in de wereld. Meer dan 25% van de bevolking heeft hier last van. Symptomen zijn vaak vermoeidheid, verstoorde hersenfunctie en een verzwakt immuunsysteem.

Vitamine D-tekort

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en wordt door ons lichaam aangemaakt als onze huid in aanraking komt met zonlicht. Vaak in de wintermaanden is er een Vitamine D-gebrek, maar dit is meestal niet zichtbaar. Symptomen ontwikkelen zich pas na een aantal jaar. Voorbeelden zijn: last van spierzwakte, botverlies en verhoogd risico op botbreuken. Het is erg moeilijk om voldoende Vitamine D binnen te krijgen uit voeding.

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van nutriëntentekort? Neem dan contact op met Joep Mathot. Bij Praktijk Mathot bent u aan het juiste adres. Er is een duidelijke relatie tussen uw gezondheid en uw darmen. De darmen zijn één van de belangrijkste organen, wanneer die niet goed werkt kan je gezondheid hard achteruit gaan. Voeding is van grote invloed en goede voeding is de basis voor elk mens en basis voor elk gezond mens. Heeft u het vermoeden dat u lijdt aan een nutriëntentekort? Vraag dan een intakegesprek aan bij Joep Mathot.

Wilt u meer informatie? Vraag een intakegesprek aan bij Joep Mathot.