Behandeling van maag- en darmklachten

Wij behandelen onverklaarbare, tijdelijke of chronische maag- en darmklachten.

Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft regelmatig darmklachten. Vaak zijn de klachten onschuldig, maar soms kan het zelfs levensbedreigend zijn. Met deze symptomen bedoelen wij alle pijnklachten die zich in de buik afspelen. De pijn komt meestal vanuit de darm en kan diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld stress, voeding, ontstekingen of darmparasieten. Bij … kunt u terecht voor een nauwkeurige en persoonlijke advisering. Onderzoeken worden uitgevoerd bij een gespecialiseerd laboratorium. Samen met de onderzoeksresultaten en de klachtenpatroon gaan wij samen op zoek naar een oplossing!

Voorbeelden van maag- en darmklachten

Symptomen van darmklachten kunnen erg uit een lopen, men kan last hebben van pijnklachten in de buikstreek, maar ook last hebben van winderigheid, obstipatie, diarree en andere klachten.

Laboratoriumonderzoek voor darmklachten

Praktijk Mathot werkt samen met een gespecialiseerd laboratorium m.b.t darmonderzoek en voedselovergevoeligheidsonderzoek. Op de pagina van de voedselintolerantie vindt u meer informatie. Zodra de testresultaten bekend zijn kan er een persoonlijk behandelprotocol worden samengesteld. Bij Joep Mathot bent u aan het juiste adres als u last heeft van darmklachten.

Persoonlijk onderzoek

Na het intakegesprek adviseer ik u een aantal onderzoeken. Met de resultaten van de onderzoeken kan ik een persoonlijk behandelprotocol voor u samenstellen.

Over Praktijk Mathot

Joep Mathot is begin jaren 90 begonnen met Praktijk Mathot, van hieruit beoefent Joep zijn vak uit van fysiotherapeut. Echter, dankzij een algemene nieuwsgierigheid, naar gezondheid in de meest brede zin en cliënten die steeds meer en vagere klachten vertoonden, is Joep zich gaan verdiepen in bredere gezondheidskwesties.

Al snel kwam het inzicht dat er een duidelijke relatie is tussen je gezondheid en je darmen. De darmen zijn één van de belangrijkste organen, wanneer die niet goed werkt kan je gezondheid hard achteruit gaan. Voeding is van grote invloed op je darmen, waar goede voeding ervoor zorgt dat het darmstelsel optimaal kan functioneren, kan slechte voeding juist het tegenovergestelde bereiken. Goede voeding is de basis voor elk mens en de basis voor elk gezond mens.

Ook af van uw darmklachten? Vraag een intakegesprek aan bij Joep Mathot.